Foredrag med Jørgen Pyndt
Titel: Fra bondedreng på Lolland til journalist i Nordjylland
   
Tid: 25. november 2022 kl. 14.00
 
Sted: Ungdomsborgen, Lundbakvej 3b, 9490 Pandrup
   
  Alle er velkommen og der serveres kaffe med brød til arrangementet
   
Pris: Kr. 40,- pr. person
   
   

Det stod ingen steder skrevet, at Jørgen Pyndt skulle ende som journalist i Nordjylland da han voksede op på en gård på Østlolland som nummer to i en søskendeflok på fire drenge og med et par hårdtarbejdende forældre. Men sådan gik det. Efter 21 år på ”Sydhavsøerne” flyttede han i slutningen af 1960´erne til Aalborg og Nordjylland. Først som skrivende medarbejder på det daværende Aalborg Stiftstidende, så 22 år som medarbejder på Danmarks Radio i Aalborg for så at ende som redaktionssekretær, nyhedschef og studievært på TV2/Nord.

Når Jørgen Pyndt fredag den 25. november kl. 14.00 gæster PGU i Ungdomsborgen, Lundbakvej 3B, 9490 Pandrup, vil han fortælle om sin opvækst på Lolland i et landbrug i efterkrigstidens mønster, altså før mekaniseringen slog igennem. Det var hårdt arbejde – men også opvækst i en landbokultur med tid til andet end fysisk arbejde, bl.a. en mor, der åbnede litteraturens verden for sine børn, og en far, der tog sig tid til at spille fodbold og badminton og tage undervisning hos en kunstmaler.

Som ung tog Jørgen Pyndt ud at sejle og kom det halve af verden rundt med rederiet Lauritzens ”ArgentineanReefer” inden han kom i mesterlære på Lolland-Falsters Folketidende. Som nyudlært fik han arbejde på det daværende Aalborg Stiftstidende i den navnkundige og markante chefredaktør Alf Schiøttz-Christensens regeringstid. Midt i 1970´erne skiftede han til Danmarks Radio i Aalborg for at være med til at opbygge den nye regionalradio med de mange nyhedsudsendelser. Han endte som programchef på regionalradioen inden han sidst i 90´erne skiftede til TV2/Nord som redaktionssekretær og studievært. Her nåede han at blive nyhedschef inden han i 2011 valgte at blive freelance for at koncentrere sig om produktion af kulturprogrammer – bl.a. det meget populære program ”En god historie”, som Jørgen Pyndt lavede sammen med forfatteren og højskolemanden Bjarne Nielsen-Brovst.

I dag er Jørgen Pyndt en meget aktiv pensionist med omfattende foredragsvirksomhed, foreningsarbejde og forfatter af portræt- og erindringsbøger. . Han har skrevet en meget rost bog om Skagen Festival og han har udgivet biografier om de to kendte eks-borgmestre, Henning G. Jensen i Aalborg og Knud Størup i Hirtshals. I forbindelse med sin 70 års dag i september 2016 udgav Jørgen Pyndt første bind af sine erindringer, ”Lun luft & fedt ler”, som fik meget flotte anmeldelser. Seneste bog fra Jørgen Pyndts hånd er en biografi om politikeren Per Clausen fra Enhedslisten, og netop nu skriver Jørgen Pyndt på en bog om Hjørring Revyens første 50 år.